gryder: Den finske producent iittala, der blandt andet designer køkkenudstyr, har netop fået gennemført en stor test af deresgrydeserie All Steel hos Teknologisk Institut i Danmark. Og resultaterne har vist, at iittala's All Steel gryde er Bedst i Test på en række afgørende parametre.

En gryde er ikke bare en gryde. Det var konklusionen på en storstilet test, som Teknologisk Institut netop har fortaget på foranledning af iittala. I testen blev iittala's All Steel gryde testet op imod en række af de førende konkurrenter på det danske marked.

- Vi valgte at få vores grydeserie testet af Teknologisk Institut, fordi vi ønskede en uvildig test af vores produkter. Vi var ikke selv i tvivl om, at vores produkter var i topklasse, men at vi var Bedst i Test på en lang række parameter, har nu underbygget vores viden All Steel seriens kvaliteter, siger Dorthe Kiær, produktchef, iittala a/s.

Teknologisk Institut valgte All Steel gryden som Bedst i Test i følgende kategorier:

- Mest robuste gryde

- Mest stabile gryde

- Bedste varmefordeling

Alle tre parameter er afgørende for grydens funktion og fremtidssikring.

Graden af robusthed og stabilitet har stor betydning for hvor holdbar gryden er, og om gryden er fremtidssikret til brug på eksempelvis induktion.

All Steel gryden blev målt til at have den største gods-tykkelse (tykkelse af siderne på gryden) af alle testgryderne. Det betyder, at All Steel gryden er meget robust. Man kan selv prøve at trykke siderne på sin gryde sammen med hænderne. Hvis siderne giver sig, er det fordi gods-tykkelsen ikke er stor nok.

Testgryderne blev også udsat for en chokpåvirkning, hvor gryderne først blev varmet op til 200 grader og derefter lynhurtigt kølet ned til 20 grader. Testen viste, at All Steel gryden ikke ændrede form, og at den var hurtigst til at blive stabil, hvilket gør gryden til den optimale gryde til alle former for varme, hvad enten det er induktion, gas, keramisk eller

traditionelle kogeplader.

Teknologisk Institut filmede samtidig gryderne med et avanceret termografisk kamera, hvorved der blev foretaget en måling af varmefordelingen. Også her fik All Steel gryden højeste score.

At der er jævn varmefordeling har stor betydning under madlavningen, da der med jævn varmefordeling ikke opstår områder, der er varmere end andre, hvor maden har lettere ved at brænde på.