Konkurrence: Pinselørdag den 14. maj søsættes det nye Ladbyskib. Du kan nu deltage i en konkurrence om, hvad skibet skal hedde. Præmien er en vikingemiddag for to på Munkebo Kro

Skibsnavn: Når man venter et barn, kan det være svært at finde det helt rigtige navn til guldklumpen, der skvulper rundt under maveskindet. For navnet skal passe, og det skal føles helt rigtigt. Sådan har Vikingemuseet Ladby det også i disse dage, hvor de venter på, at kopien af Ladbyskibet skal i havvand for første gang. Det sker pinselørdag den 14. maj.

Nu vil Vikingemuseet Ladby gerne have hjælp til at finde ud af, hvad den tro kopi af Ladbyskibet skal hedde. Det bedste forslag præmieres med en vikingemiddag for to på Munkebo Kro.

Vikingerne opkaldte især deres skibe efter dyr, og - modsat i dag - var skibe altid betragtet som hankønsvæsner. Det kunne vikinge-eksperten, Judith Jesch fra University of Nottingham, fortælle museet om, da hun gæstede det i februar.

Alle kan være med

Hvad du/I ønsker, at Ladbyskibet skal hedde, behøver ikke nødvendigvis at følge vikingetidens navngivning og tanker. Ladbyskibet har alle dage været et folkeligt projekt, og det navn kan helt sikkert også afspejle det.

Alle kan deltage i konkurrencen. Du/I skal bare sende jeres forslag til museet. Det vil være meget fint, hvis der følger en lille beskrivelse af, hvorfor du/I gerne ser skibet med det navn.

Som ved kongelig barnedåbet vil navnet på "barnet" ikke blive afsløret før på søsætningsdagen den 14. maj. Derfor vil vinderen af navne-konkurrencen heller ikke blive udråbt før denne dag.

De forhåbentlig mange navneforslag vil blive behandlet af et udvalg bestående af Kerteminde Kommunes borgmester, Hans Luunbjerg, turistchef for VisitKerteminde, Dorte Frandsen, formand for Ladby Skibslaug, Gerhard Neppl, direktør for Østfyns Museer, Erland Porsmose og afdelingsleder for Vikingemuseet Ladby, Claus Frederik Sørensne.

Deadline for at sende sit navneforslag er søndag den 24. april.

Navneforslaget kan sendes med brev, på email eller afleveres skriftligt på museet.

Vikingemuseets adresse er Vikingemuseet Ladby, Vikingevej 123, 5300 Kerteminde. Emailen er vikingemuseet@ostfynsmuseer.dk.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes Kerteminde-redaktion og tovholder på Kerteminde Ugeavis - det sidste er min primære opgave, og her forsøger jeg at komme rundt i alle kroge af ugeavisens dækningsområde og møde folk for at skrive om deres historie - store som små. Jeg er uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 2003. Jeg har arbejdet som freelancer i nogle år og har også været rundt på flere af Fyens Stiftstidendes redaktioner rundt om på øen. Jeg bor i Dalby på Hindsholm med min mand, der er folkeskolelærer på en folkeskole i Odense og med mine to børn på seks og ni år.