I mange år har ægteparret Käthe Nielsen og Peter Nissen drømt om at gøre en nedlagt landejendom til et Bed and Breakfast kombineret med festlokale og kursusfaciliteter.

- Vi har længe kigget rundt, men fandt ikke noget, der faldt i vores smag. Indtil vi så Samlingsstuen, fortæller de, mens de er i fuld gang med at pynte op til åbent hus og indvielse af byens forsamlingshus.

- Vi bliver jo ikke yngre, og hvis vi skulle nå at gøre noget ved drømmen, var det oplagt at slå til ved Samlingsstuen, fordi den allerede er sat i stand til formålet, siger Käthe Nielsen.

Parret, der har boet i Kerteminde i 25 år, arbejder begge som pædagoger 30 timer om ugen.

- Derfor har vi nogle ekstra timer, som vi glæder os til at bruge på Samlingsstuen, siger Peter Nissen.

Sammen er de et godt team, da Käthe Nielsen fortæller, at de supplerer hinanden godt.

- Peter er oprindelig tømrer, mens jeg går op i mad og indretning. Det er et godt udgangspunkt for et sted som Samlingsstuen, siger hun.

Parret har mange idéer til, hvad forsamlingshuset kan bruges til, men i første omgang vil de drive det som hidtil.

- Et sted, hvor man kan samles til arrangementer som familiefest, barnedåb, konfirmation, begravelseskaffe, møder og kurser og samtidig selv må bestemme, hvor mad og drikke skal komme fra, siger parret.

Ordrebogen er allerede i gang med at vokse.

- Men skulle der stå en konfirmand og mangle et sted til festen i år, kan det stadig nå at blive fejret i Samlingsstuen, siger Käthe Nielsen.
  • Af: