Golfbane Kerteminde vil selv udvikle seks hekar jord ved Damgårds Allé
KERTEMIN DE: Folkene bag den kommende golfbane i Kerteminde skal selv stå for byggeriet af de nye helårsboliger, der grænser op til banen. Selskabet Golfbane Kerteminde har netop købt de seks hektar jord, som kommunen har haft i udbud ved Damgårds Allé.

- Vi følte, at hvis vi skulle sikre, at vi fik den rigtige karakter i området, så vi ikke får nogle uoverensstemmelser med hensyn til det overordnede udtryk, vi ønsker for golfbanen, så var det mest hensigtsmæssigt, hvis vi selv udviklede området, fortæller direktør i Golfbane Kerteminde Jesper Schmitz.

- Så vi har købt det med henblik på, at vi kan trække trådene hele vejen fra golf­området ind i boligområdet, så det ikke kommer til at stå unaturligt. Det kunne vi kun styre, hvis vi selv stod for det.

Attraktive boliger

Hvor mange boliger, der ender med at stå klar, vides ikke endnu.

- Men vi påtænker, at når de kommer til at ligge lige ud til golfbanen, så kan vi lave grundene lidt større end normalt, fordi vi ville kunne lave lidt dyrere huse, som også vil være attraktive i forhold til, at de vil få en flot udsigt til golfbanen, siger Jesper Schmitz

- Men vi er slet ikke kommet dertil endnu. Vi har kun tænkt de helt grundlæggende tanker lige nu.

Ifølge udbudsmaterialet var den forventede budsum 100 kroner pr. kvadratmeter. Og det er ifølge Jesper

Schmitz også i det lag, grunden er købt for.

Det seks hektar store areal er solgt uden at være byggemodnet. Byggemodningsudgifter og tilslutningsafgifter skal Golfbane Kerteminde selv betale.

Grunden skal ifølge udbudsmaterialet være byggemodnet og grundene sat til salg inden udgangen af 2014.

Golfbane Kerteminde skal betale 250.000 kroner af købsummen til Kerteminde Kommune senest to uger efter begge parters underskrift på købsaftalen. Resten betales på overtagelsesdatoen den 1. januar 2012.